Virtual Sport Event – Komorun

ac573b439cde3dec8ca1c6739ae7f628
ac573b439cde3dec8ca1c6739ae7f628
microsoft-teams-logo-png_480-480
Picture2
 • Γυμναστική στο σπίτι με το βάρος του σώματος / ΣΑΒΒΑΤΟ 15/05/2021, 11:00 – 12:00

  Στο πλαίσιο των δράσεων του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, διοργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, με θέμα “Γυμναστική στο σπίτι με το βάρος του σώματος”. Η ομάδα μας αποτελείται από φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής. Θα πραγματοποιηθεί κυκλική προπόνηση 5 ασκήσεων συνολικής διάρκειας άσκησης 35 λεπτών, για αρχάριους και μη. Η συμμετοχή στο event είναι δωρεάν και μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε.

 • Άσκηση στο σπίτι με αυτοσχέδια όργανα / ΣΑΒΒΑΤΟ 15/05/2021, 17:00 – 18:00

  Στο πλαίσιο των δράσεων του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, διοργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. Σκοπός του προγράμματος είναι να φτιάξουμε ένα εναλλακτικό τρόπο γυμναστικής με αυτοσχέδια όργανα ή με εξοπλισμό που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Το πρόγραμμα αυτό είναι κατάλληλο για αρχάριους, αλλά και για προχωρημένους συμμετέχοντες στην άσκηση και έχει στόχο να κινητοποιήσει τους νέους να γυμναστούν ακόμη και υπό τις συνθήκες της πανδημίας από το σπίτι. Τα όργανα γυμναστικής δεν είναι απαραίτητα για να μπορέσει να γυμναστεί κάποιος και να αποκτήσει ή να διατηρήσει μια καλή φυσική κατάσταση αρκεί μόνο να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα. Εξοπλισμός:

  1. Μπουκαλάκια με νερό
  2. Μια τσάντα με βιβλία
  3. Πετσέτα
  4. Καναπές ή καρέκλα
  5. Βιβλία
  6. Τραπέζι
 • Komorun - Εικονικό δρομικό γεγονός / ΚΥΡΙΑΚΗ 16/05/2021, 11:00 – 13:00

  • Στο πλαίσιο των δράσεων του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, διοργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.
  • Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας που κανονικά θα γεμίζαμε τις Κυριακές μας με αγώνες ή διάφορες δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο καλείται να κάνει και στην νέα covid εποχή δίνοντάς μας επιλογές για τη συμμετοχή σε Virtual αγώνες.
  • Τι είναι ένας Virtual Aγώνας (Virtual Run);
  • Virtual είναι ένας αγώνας στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (πχ. διάδρομο), μόνος ή μαζί με φίλους, οποιαδήποτε μέρα η ώρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας αυτός. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία, και αφού οι ίδιοι υποβάλλουν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας (περιγράφεται παρακάτω) το χρόνο της επίδοσής τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής.
  • Άνδρες, Γυναίκες (2χλμ ή 5χλμ ή 10χλμ) ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει την επιλογή να διαλέξει την κατάλληλη διαδρομή για αυτόν. Ο χρόνος ο οποίος θα διατεθεί για την ολοκλήρωση της διαδρομής είναι 2 ώρες
  • (11:00-11:20) Επεξήγηση για την έγκυρη συμμετοχή. Για να λάβουν μέρος πρέπει είτε να κάνουν ζωντανή μετάδοση της διαδρομής τους είτε να μας στείλουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και επιπλέον το χρόνο τους για επαλήθευση μέσω των εφαρμογών της επιλογής τους ή των εφαρμογών που προτείνονται.
  • (11:20-12:30) Έναρξη του αγώνα και ανατροφοδότηση σε όλη τη διάρκεια. Υπενθύμιση των κανόνων για τη συμμέτοχη. Παράλληλα κάποια μέλη της ομάδας θα τρέχουν με ζωντανή μετάδοση, έτσι ώστε να παροτρύνουν και άλλο κόσμο με σκοπό να συμμετάσχουν ενεργά στο event με τις κάμερες τους ανοιχτές, ώστε να φανεί κάθε γωνιά της όμορφης Ελλάδας μας, της Κύπρου και γιατί όχι και άλλων πόλεων σε όλον τον κόσμο.
  • (12:30-13:00) Θα ανακοινωθεί η λήξη του αγώνα μετά τον τελευταίο τερματισμό, οπού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τη φωτογραφία της διαδρομής και το χρόνο τον οποίο έχουν κάνει με ένα post στο fb του event. Στη συνεχεία αφού λάβουμε τους χρόνους θα τους ανακοινώσουμε ζωντανά μεσώ μιας μικρής παρουσίασης για να βγει ο νικητής ανά απόσταση.
 • Χορεύουμε Κρατώντας Αποστάσεις / ΚΥΡΙΑΚΗ 16/05/2021, 17:00 – 18:00

  • Οι συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, μας έχουν στερήσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα για άθληση και ψυχαγωγία.
  • Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο των δράσεων του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, διοργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, με θέμα “Χορεύουμε Κρατώντας Αποστάσεις”. Η ομάδα μας αποτελείται από φοιτητές της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής.
  • Βασικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να ενεργοποιηθούμε σωματικά και ψυχικά μέσω του Aerobic σε ένα πρόγραμμα μίας ώρας, που μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας δωρεάν από τον υπολογιστή ή το κινητό του.
  • Βάλτε τις φόρμες και τα αθλητικά σας, εξασφαλίστε μία καλή θέση για τον υπολογιστή σας και συνδεθείτε την Κυριακή 15 Μαΐου στις 17:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:
Theme: Overlay by Kaira