Κεντρικός Ομιλητής

Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης

Είναι Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και Επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης.
Είναι διαλέκτης στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Διδάσκει στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων, καθώς και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, με πιο πρόσφατα βιβλία τα εξής: «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια», «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν» (εκδόσεις Παπαδόπουλος) και “A Closer Look at Russia and its Influence in the World” (Nova Publishers).

http://www.idis.gr/?page_id=480

Η σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σήμερα

Πόσο επίκαιρη είναι η ολυμπιακή εκεχειρία και πως μπορεί να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις; Είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων; Ποιες είναι οι επιτυχίες και οι αποτυχίες στον 21ο αιώνα; Μπορούμε να προσδοκούμε σε μία “τομή” στο προσεχές μέλλον;

Theme: Overlay by Kaira